Skønne små sprøde knækbrød, der egner sig til div. pestoer og postejer.
Udskift evt. 1 dl af melet med tørrede, fintmalede/blendede brændenælder. Knækbrødene bliver da lidt grønlige og fyldt med brændenældens gode egenskaber.
Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3 1/2 dl hvedemel – eller 2 1/2 dl mel og 1 dl pulveriseret tørret brændenælde
2 dl vand
1 dl rapsolie
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
Fremgangsmåde
Kerner, mel, salt og bagepulver røres sammen. Tilsæt vand og olie og rør ud til en jævn dej (nej der skal ikke tilsættes mere mel). Dejen deles i to portioner. Hver portion rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til en tynd plade. Skæres ud i passende stykker (lad dem blive på bagepapiret) og drys med sesamfrø, hørfrø, birkes, nigellafrø (jomfru i det grønne) eller lign. Bages ved 200° i 15-20 min. Opbevares i en tætsluttende kagedåse.