• Forside
  • Om Sanketossen
  • Plantebeskrivelse
    • Planter
    • Svampe
  • Galleri
  • Sanketure
  • Opskrifter
  • Bookning

KNÆKBRØD MED kerner og frø
– og evt. brændenældemel



Skønne små sprøde knækbrød, der egner sig til div. pestoer og postejer.


Udskift evt. 1 dl af melet med tørrede, fintmalede/blendede brændenælder. Knækbrødene bliver da lidt grønlige og fyldt med brændenældens gode egenskaber.


Ingredienser

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

3 1/2 dl hvedemel – eller 2 1/2 dl mel og 1 dl pulveriseret tørret brændenælde

2 dl vand

1 dl rapsolie

1 tsk. bagepulver

1 tsk. salt


Fremgangsmåde

Kerner, mel, salt og bagepulver røres sammen. Tilsæt vand og olie og rør ud til en jævn dej (nej der skal ikke tilsættes mere mel). Dejen deles i to portioner. Hver portion rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til en tynd plade. Skæres ud i passende stykker (lad dem blive på bagepapiret) og drys med sesamfrø, hørfrø, birkes, nigellafrø (jomfru i det grønne) eller lign. Bages ved 200° i 15-20 min. Opbevares i en tætsluttende kagedåse.


Til opskrifter